Dålig uppdatering.

Har varit med Sofie hela dagen och är det nu. Sen har jag ju dom två sista proven imorgon men efter det ska min uppdatering bli super! PROMIISE :D
/Emilia


Film från hoppträningen med Jojje.


/Emilia

Video från dressyren i måndags.


/Emilia

GRUNDSKOLAN ÄR ÖVER!!

Nu är äntligen grundskolan över för min del! Eller jag har gjort klart allt så jag får vara ledig imorgon och på fredag. på måndag börjar vi tio och har a-lags dag, ingen aning om vad vi ska göra, men det blir nog bra. Sen på tisdag har vi KSAB-galan, friidrotts tävling, onsdag är vi lediga och på torsdag har vi avslutning. Känns så jäkla bra att för en gångs skull vara klar med allt i tid och till och med få vara ledig! Sen fick jag till och med gå hem efter halva dagen idag så jag och Nora gick runt på stan och gjorde ingenting.
Har inget att blogga om, så ja vi hörs när vi hörs!


/Ellen

Strax ut till pålle nummer ett.

Då ska jag strax ut till första stallet. Som ni ser i ett tidigare inlägg så vet ni ju vad jag ska göra med Arhamiz idag. Om det inte börjar spöregna så ska jag be mamma fota och filma lite till er. Får se hur det gåååår! Puss och kram

/Emilia

Det är för dig mitt hjärta slår.


En snabbt ihopslängd film på mig och min lilla älskling. Vad sägs? ♥
/Emilia

Planerar morgondagens ridpass.


Nu sitter jag och planerar morgondagens ridpass på både Nero och Arhamiz. Ska ju först till Arhamiz så har tänkt såhär
Arhamiz-Imorgon är det exakt en vecka till dressyrtävlingen, vilket betyder att jag måste träna. Jag ska börja med att värma upp på gräsbanan för där har han mer framåtbjudning än vad han har på banan. Men när han är uppvärmd och så, kör jag programmet på banan och ser hur det känns. Ska försöka sätta varje moment prickat nu! Vi ska göra det tillsammans.
Nero-Tänkte rida ett pass på banan, tror jag rider barbacka. Nero är inte så speciellt skön att rida barbacka men det är mysigt ändå. Jag ska be mamma kanske fota eller filma lite så ni kan få se. Blir lite dressyr om jag klarar det samtidigt som jag fokuserar på att inte få ont mellan bena.

Aja, ska fråga om Jojje kan ha någon träning för mig och trimma inför dressyrtävlingen med Arhamiz också. Så om du ser det här Jojje kan du höra av dig, både ifall du kan eller inte kan!

Kram på er alla
/Emilia

Bilder från träningen

Mamma fotade mest i slutet av passet och filmade mest ibörjan, men ska försöka klippa ihop en video sen också även fast det inte gick alls bra ibörjan.

/Emilia

Utvärdering av gårdagens träning.

Hej, jag hann inte skriva igår eller jag orkade inte eftersom att jag hade ont i magen,huvudet och träningsvärk underrevbenen (efter rugbyn i skolan), men nu ska jag skriva om träningen iallafall.

Vi började jobba på volterna och ibörjan var han väldigt stel i båda sidorna, det märktes att ingen av mig och Ellen jobbat han på banan på länge. Han stretade mest emot och tyckte att det mest var jobbigt. Vi kom inte överrens och hittade ingen takt någonstans. Vi skulle öka och minska volten, sånt som jag gjorde på min privatlektion för Ingela. Han började lossna lite men han blev inte helt mjuk på det. Vi jobbade på moment i LC:1 eftersom Ingela vet att jag ska tävla det med honom. Ökningarna gick inte alls bra, det blev mest fläng kände jag. Femton metersvolterna gick riktigt bra tillslut och jag kände att jag hade en bra stadig form och trycket i bakbenen kom med. Han blev riktigt mjuk och arbetade på riktigt bra tillslut.

Jag kunde fokusera mig på min sits och vi blev värsta bra teamet. Sen gjorde vi 20 metersvolten i galopp och den gick sådär ibörjan då han hade rätt så mycket energi. Det gick bättre i vänstervarv först, för i höger ville han helst bara trycka ut bogen och sedan dra. Men han blev skit fin tillslut och till och med han klarade av att ha en rätt så samlad och fin galopp. När vi skulle galoppera på hela fyrkantspåret trodde jag att han skulle dra. Men icke sa nicke, han förvånade mig och var lika fin och ihopsamlad där som han var på volten. Fy vad stolt jag blev, han är bäst min lill kille.

Han blev så fin på slutet att jag knappt ville sluta, han blev så mjuk liksom. Det här var inte den bästa träningen med honom, det har gått bättre. Men det går framåt med oss båda känner jag och vi börjar hitta dom flesta rätta knapparna nu vilket känns bra eftersom dressyrtävlingen är nästa vecka!

/Emilia

Bilder från träningen.



/Ellen

Underbar dressyrträning på prinsessan

Jag hade med Fresa till Stjärnholm och det gick så bra, jag kan inte beskriva hur bra det var. Hon lyssnade bra och var bara helt underbar! Vi gick igenom delar från Lätt C:1 och det var mycket volter så jag fick chans att träna på att träna på använda min innerskänkel som jag ofta glömmer bort. Jag är jättenöjd över fina tjejen och hon verkade vara rätt nöjd själv när vi skulle hem. 
Bilder kommer när Emilia loggar in på datan!


Gammal bild!

/Ellen

Sanningar om mig.

Jag gillar att klappa hästar. Alltså ni vet typ när man klappar hästarna såhär utan vantar, det är så mysigt och sen när man klappar av dom efter ett ridpass så att det låter lite. Det är så roligt haha, ni tycker säkert jag är ur konstig nu.
• Jag är seg på att göra iordning hästen. Alltså när jag är på ridskola måste jag ju skynda mig vilket jag kan tycka är lite jobbigt ibland. Jag gillar att ta tid på mig och verkligen se skillnad på hästen när man är färdig. Det är riktig kul!
• Jag gillar att sätta på senskydd men inte ta av dom. Innan ridpasset tycker jag att det är jätte kul att sätta på senskydd hahha..... Men efter alltså då orkar jag knappt ta av dom så då tar mamma av dom ibland, nejmen det är inte så ofta.....
• Jag gillar mer att busa än att seriös rida. Visst jag Ä L S K A R att träna men att seriös rida med sig själv går liksom inte så bra. Jag gillar mer att rida ut och busa, kan vara för att Arhamiz också tycker det är mycket roligare. Men jag har alltid tyckt att det varit myyyycket roligare också!
• Jag har alltid tyckt mest om att hoppa. Det har alltid varit så, för det är mer fart i hoppning än i dressyr. När jag var liten drömde jag om att tävla Pegazus på stora tävlingar och att vara en liten ponnyryttare där på tävlingsbanan. Det var min största dröm hihih!

/Emilia

Morgonritt

Var ute i stallet vid nio och red ut med två i stallet. Vi var ute länge och det var jättemysigt. Orkar inte skriva mer om det då vi inte gjorde något speciellt, skritt, trav och galopp liksom.
Visst har Emilia gjort en fin design förresten?! Jag tycker den är skitsnygg så jaaaa!
Nej nu borde jag läsa på lite teknik, har redovisning imorgon..


/Ellen

ÄNTLIGEN NY DESIGN!

Sådärja, då är ny design fixad! Har suttit och trixat hela dagen, vad säger ni? Är den mera somrig? :D

/Emilia

Foto och film sugen!

Nu när jag fick min nya kamera igår så är jag så jäkla sugen på att fota något ekipage eller bara en människa. Idag är det strålande väder så det bara bubblar inom mig av att jag vill fota.

Jag fotar helst hästar och ekipage då det är det jag har mest kapacitet för så att säga, men kan också fota profil bilder och självporträtt på människor om det skulle vara intressant.
Självklart vill jag fota någon jag känner såklart, så hör av dig om du vill bli fotad idaaaag hahha :D

/Emilia

NU ÄR JAG FEMTON ÅR!

Min födelsedag igår var toppen bra! Jag har sådan himla härlig och bra släkt och vänner. På morgonen väcks jag av skön sång från min familj och då fick jag maränger från kaninerna (tradition), det var tomt utan er.. Sen fick jag ju min älskade NIKON D7000 utav hela släkteeen! Sen fick jag att nästa lördag har jag och mamma en hel dag med Pegge, mihihih! Men fick den på morgonen, gud så lycklig jag blev. Kunde inte sluta le på hela dagen, jag har lärt mig den rätt så bra. Men har fortfarande mycket kvar att lära, ska bli riktigt kul att utvecklas med den, älskar den såååå mycket redan.
På förmiddagen så kom mormor och Anders och firade mig och Emma. Det var super mysigt! Jag åkte sedan ut till Arhamiz och där skulle jag och Ellen rida ut. Ellen sa att jag inte fick gå in i stallet förns hon kom, så fine jag gick och hämtade Arhamiz och lät han beta på gräsmattan sålänge och mormor fick hälsa på honom.

Sen kom Ellen och när jag väl skulle sätta på mig hjälmen så såg jag ett litet paket och gissa vad det var där i, jo JUSTIN BIEBERS PARFYM SOMEDAY!!!!!!! Jag blev ännu en gång överlycklig och sprang och kramade henne, hon blev livrädd hahha! Sen bjussade hon på en riktigt härlig uteritt i fin vädret och vi hade det super mysigt. Jag har verkligen världens bästavän på alla sätt och vis, finns ingen bättre än dig Ellen!

På kvällen sen kom resten av släkten och firade mig, då fick jag lite godis av farmor och farfar för dom ville ge mig något mera än kameran. Kvällen var grym och Loréen gav mig ju en vinst i Eurovision på min födelsedag. Härligthärligt! Kan inte ha haft en bättre 15 års dag. Stort tack till alla som gjorde dagen bäst!

/Emilia

Dagens varma uteritt


/Ellen och Emilia

Tråkigt dressyrpass

Dressyrpasset på banan var verkligen hur tråkigt som helst. Han var inte alls framåt och han sprang bara ifrån arbetet så efter att jag ridit igenom programet en gång så gick jag in på gräsbanan och där blev han taggad direkt och ville verkligen hoppa stockarna så jag gjorde det några gånger och herregud vad det går fort efter ibland! Han hoppar som en gud på gräsbanan för där är han framåt och man behöver inte vara på honom på samma sätt så det är riktigt roligt! Nästa hopp-pass så ska jag hoppa där då han tycker att det är mycket roligare än att hoppa över bommar på banan.
Ni får några bilder från dagen!


/Ellen

GRATTIS TILL MIG!

NU HAR JAG FYLLT 15 ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
TJIHUUUUUU GRATTIS TILL MOOOOI ♥

/Emilia

Bilder från hoppträningen


Jag hoppar i dressyrsadel, därför sitsen är jätte ful men jaja!
/Emilia

Stor credit till Ellen!

Hej allihopa! Jag har inte uppdaterat någonting för båda mina kaniner har gått bort. Jag ska förklara, i tisdags så dog våran äldsta kanin Dinho.. Hans hjärta var för svagt för att orka pumpa mera så han dog i tisdags i pappas famn i soffan. Dojje som är blind och sne kunde bara klara sig med Dinho vid sin sida, så vi tog det jobbiga beslutet att låta honom få somna in dagen efter eftersom det var det bästa för honom. Dom har det bra uppe i himlen nu, men dom är evigt saknade här på jorden. Älskar er Dinho och Dojje, i all evighet ♥

Efter allt som hänt har jag inte känt något sug till någonting. Men slänger in ett inlägg nu så alla vet att jag lever. Det är jätte tomt här hemma utan dom eftersom vi haft kaniner halva mitt liv och helt plötsligt har vi inga, så känns det väldigt ensamt och annorlunda.

Idag fyller min farmor år så vid halv 6 åker vi hem till farmor och farfar och firar famor. Imorgon fyller jag år!!!! Då ska jag rida ut med Arhamiz och hela tjocka släkten kommer hit och firar min 15 års dag. Ska bli trevligt. Hoppas ni orkar läsa kram på er alla!

Ni är förevigt saknade och älskade. Finaste Dinho och Dojje, allt känns så ensamt här hemma.
/Emilia

Har inte hunnit uppdatera

Jag har inte haft tid att uppdatara någonting. Grönan var grymt, med bästa människorna, jag hade det bäst! Sen spelade de boyfriend i pop-expressen, när jag åkte, inte illa va?
Igår red jag igenom dressyrprogramet på Arhamiz, det gick bra, glömde bara en volt men jag kan hela utantill så det kommer nog gå bra på tävlingen. Han blir bara så pigg i galoppen och så seg i skritten, men det får jag träna på. Sen så kom Elin och få red ut, jag på Fresa och hon på Wilmer. Sen travade vi lite på banan och hon var pigg, men det märktes inte att hon stått i en vecka.
Snart ska jag ut till stallet och filma när Emilia hopptränar för Johanna, men nu ska jag plugga!


/Ellen

Sovgott älskling.

Jag saknar dig så det gör ont.. För 2 timmar sen somnade du i pappas famn, vad hände? Du orkade inte mera.. Tack för dom här 7 lyckliga åren du gav oss Dinho. Du finns föralltid i mitt hjärta.
/Emilia


Tävlingen

Tävlingen i söndags gick jättebra! Vi vann och jag är jättestolt över min lilla ponny. Han är grym på omhoppning då han kan ta skarpa svängar och galoppera fort. Det finns film på rundan, men jag väntar fortfarande på att Emilia ska lägga upp den och när den är upp så lägger jag upp den här så får ni se om ni vill!



/Ellen

Veckoplanering v.21


Måndag: Dressyrlektion Stjärnholm
Tisdag: Arhamiz-Rida ut
Onsdag: Nero-Dressyr
Torsdag: Arhamiz-Hoppträning för Johanna
Fredag: Ledig
Lördag: JAG FYLLER ÅÅR!
Arhamiz-Rida ut
Söndag: Ledig

/Emilia

Dagens ridlektion (i bilder)


Red Fille idag på dressyren. Han var så förjävla stretig idag, ni anar inte. Tog bilder från dom bästa tillfällena ialalfall. Vad tycker ni?
/Emilia

Snart ut till stallet och fixa totton!

Snart åker jag ut till stallet och fixar Arhamiz inför hopptävlingen! Emilia kommer ju också ut såklart. Det ska bli så j*vla roligt, ser verkligen fram emot att hopptävla. Sen är det ju maskeradhoppning också, så jag ska vara indian. Jag och Emilia kommer att fota varandra, jag kommer fota alla jag hinner så det kommer komma upp massa bilder någondag. Imorgon så åker jag till Stockholm med skolan och sen stannar jag och mina vänner kvar på grönan, mys!
Har varit på hööks, köpte vita ridbyxor, dags nu när jag ska börja tävla, hehe, stövelstrumpor och ett nytt bett. Vi skulle köpa ett tvådelat, men det fanns inte så det fick bli ett till tredelat då vi behövde två bett till tävlingen idag.
Vi hörs när vi hörs, nu ska jag plugga!



/Ellen

TWITCAM


Följ Ungdomsryttarna live på twitcam just nu :D

Photoshoot och långritt

Idag kör vi en photoshoot på oss alla tre så vi kan börja med designen snart. Sen fick Emilia låna Cheetah idag så då rider vi ut och ska försöka filma lite! Ellen har Arhamiz såklart, kram från oss och förvänta er massvis med nya snygga bilder sen :)


Jag älskar dig.


Utan dig ingen mig, föralltid ♥
/Emilia

Grym dag.

Hej allihopa, förlåt för min hemska uppdatering idag. Jag åkte iallafall till stallet vid två och innan det färgade jag håret och duschade. Väl i stallet så tog jag och Esther in Arhamiz och började göra han fin till fotningen, hihi det blev bra bilder så jag lägger upp några här sen som ni får se. Efter vi hade fotat klart så satte vi på han sadel och så och sen red jag igenom LC:1 på banan en gång med hjälp av Esther och sen fick Esther rida honom. Det såg jätte bra ut och han såg ut att lossna lite iallafall, dom såg ut att ha jätte kul tillsammans också!! Det är roligt att se någon annan rida Arhamiz också och Esther ser jag bara rida Nero så då blir det ännu roligare. Bilder bjussar jag på så småningom, kram från mig!

Ett smakprov på Esther och Arhamiz, kolla undertrampet med bakbenen. Så duktiga!
/Emilia

Frågestund med Ellen!

Tänkte ha en frågestund, bloggen är ju ganska ny och vi har nya läsare så fråga på vad ni vill! Jag svarar på allt, det behöver inte handla om hästar, så fråga på! Svarar på frågorna när jag har tid.



/Ellen

I will love you until the end of time

Titta i HD!
Vad tycker ni?

/Ellen

Bilder från dagen!

Jag orkar inte skriva om ridpasset då det inte var något speciell. Jag red i alla fall fram länge i Lillskogen och hoppade några hinder på banan. Ni får lite bilder från dagen istället!






/Ellen

Planerar morgondagen

Hej! Imorgon hänger Esther (Neros ägare) med till stallet. Hon ska fota mig och Arhamiz först den rida honom. Ska ha klänning och sen får vi försöka hitta något fint ställe vi kan fota på haha!! Får nog gå en bit först, men vad gör man inte för bra bilder?

Esther har ridit Arhamiz en gång förut. Fast då var inte underlaget så bra, vi red ut och det gick jätte bra. Imorgon ska hon få rida honom på banan. Kommer bli jätte kul!! Bilder och kanske någon film kommer från morgon dagen. KRAM!
/Emilia


Gårdagens ridpass (Arhamiz&Nero)

Var först hos Arhamiz igår, vi firade 5 månader också, gullet blev lite bortskämd. Men iallafall jag filmade inget, då jag helt glömde bort det när jag väl var i stallet. Jag började med att skritta fram i skogen, sen travade jag och galopperade fram på vägen. Gick sedan in på banan och red igenom honom där och det gick bra, han var framåt och lyssnade bra. Red igenom programmet jag ska tävla 2 gånger, första gången gick sådär. Mamma läste igenom det och så, gick hyffsat men han ville mer än gärna bara springa. Andra gången skulle jag köra igenom det själv och mamma skulle säga till om jag gjorde fel. Jag kunde hela själv, eller glömde skritten på lång tygel. Men han var riktigt fin i galoppen då och duktig, stolt ryttare! Jag är riktigt stolt över min prins och är rätt så taggad till tävlingen, lite mer tränign bara.

Hos Nero så skrittade jag först ut en bit på vägen för att värma upp honom. Det gick bra, gick sedan till banan och red igenom honom där. Han var framåt och lyssnade verkligen bra framåt, känns att Esther har tränat på det! Han var lika duktig som alltid. Red igenom programmet med honom också och det gick super bra, vilken toppen ponny han är!

/Emilia

It's all I need, one more day with you

Blev ingen uppdatering när jag kom hem igår, förlåt men var för ledsen för att skriva. Tårarna forsade ner, för igår tog jag steget och messade Neros ägare och berättade att jag inte kommer kunna fortsätta på honom efter sommaren. Det var ett riktigt tungt och jobbigt steg att ta, och tårarna forsade ner för kinderna och ingen kunde få mig att sluta gråta. Jag kommer inte ha tid att ha 2 hästar i olika stall att sköta om när jag börjar nian. Eftersom Nero och Arhamiz står en halvtimme ifrån varandra så kan jag vara borta en hel dag och komma hem sent på kvällen och då är jag alldeles för trött för att plugga.
Utan Nero hade jag aldrig fått min mamma att bli så hästvan igen som hon en gång var när hon var yngre. Nero har lärt mig så mycket, tillexempel hur man får en häst att jobba PÅ RIKTIGT, hur mycket man måste rida och att man ska vara lugn när man rider ut.

Alltså han har varit en läromästare för mig i alla lägen och det kommer vara så svårt att skiljas från honom. Hela augusti ut kommer jag ha honom iallafall, då firar vi 1 år och 8 månader tillsammans. Jag ska verkligen njuta utav den här sista sommaren med bästa killen och tänka på allt vi har gjort tillsammans. Vi har många minnen, men nu vet ni. Efter sommaren är jag inte medryttare på Nero längre, då är han inte min finaste medryttarponny längre.

Men jag hoppas verkligen att jag ska få åka och hälsa på honom ibland och rida nångång, det jobbiga är att inte kunna kalla honom "min medryttarponny" längre och att få åka och träna och träffa honom minst en gång i veckan. Men livet går vidare som sagt, och jag kan inte vara lyckligare än att jag har fått haft den här bästa tiden med bästa ponnyn i världen.

/Emilia

5 månader ♥

Du är det absolut bästa som har hänt mig, jag älskar dig mer och mer för varje dag som går.



/Ellen

Vad vill ni läsa om?

Vad vill ni läsa om?
* Tidigare hästar? Medryttarhästar alltså.
* Min tid med Arhamiz?
* Andra förslag?



/Ellen

Två stall senare.

Snart sticker jag till pålle 1 (Arhamiz) ska börja träna på programmet redan idag. Mamma ska läsa upp det osv, men tänkte först rida ut en fjärde del av passet sen avsluta med trimmning på banan. Ska be mamma filma när jag rider dressyr, när hon inte läser programmet förstås. Men vill ni ha en liten videoblogg från stallet idag? Isåfall från när jag rider eller när jag gör nånting annat? Vad vill ni?

Efter Arhamiz sticker jag till pålle 2 (Nero) där blir det nog ett dressyrpass på banan. Kanske tränar på programmet där också, fast med annan häst. Får se, men där kanske jag kan be mamma filma också så fixar jag ihop två filmer senare ikväll från båda ridpassen. Vad säger ni om det? Aja kram på er.
0

Här hade jag nästan precis blivit medryttare på Nero. Det är Esther (http://estherjarvling.blogg.se/) och Tusse till vänster (Esther är Neros ägare) och jag och Nero till höger.

/Emilia

När räknas man som bra?

Alltså en sak jag undrar inom ridsporten är, när tycker folk att man är duktig? Många ridskoleryttare tycker man är duktig när man får hästen att böja på nacken, när man får hoppa lite högre än dom andra, när man får dom svårare hästarna. Fast jag själv tycker inte allt ligger bakom det, jag själv tycker att man är duktig när man ser sambandet mellan hästen och människan. Visst det kan vara svårt på ridskola när man får nya hästar så gott som varje gång, men om man har egen häst. Om man har en häst som plockar rosetter varje helg, den har största kapacitien i hoppning och är hur duktig som helst. Är det ryttaren eller hästen man ser upp till då?

Ibland kan jag bara tycka att det blir för mycket tjat om att den ryttaren är duktig för den kan hoppa högt med sin häst. Den ryttaren är bra för den får hästen att böja på nacken. Visst det är bra att få hästen att jobba i rätt form, men jag tycker inte att det är själva meningen i ridning. Vad tycker ni själva? När räknar ni att en människa är duktig med hästar eller duktiga på att rida?

/Emilia

ANMÄLD!

Det blir dressyrtävling för mig och Arhamiz den 6 juni. Jag är sååååhär nervös redan nu, jag måste lära mig ett program.. Behöver all hjälp jag kan få! LC:1 blev det, önska mig all lycka till!

/Emilia

Dagens uteritt

Jag red ju ut idag och jag skulle galoppera lite i skogen bara för att Arhamiz älskar det så jag gick in på kirkenrundan och galopperade där. Han har nog aldrig varit så pigg med mig förut, men kul var det. Sen ringde mamma när jag var på väg tillbaka, men Arhamiz vägrade att stå stilla så han stog bara och studsade och direkt när jag hade tagit båda tyglarna igen så drog han iväg. Jag är så glad att jag har min lilla hyperponny!



Ska jag eller ska jag inte?

Ska jag Emilia Svedlind som hatar dressyr så himla mycket kanske anmäla mig till en dressyrtävling? Jag har funderat sen igår, alltså det är en dressyrtävling på Stjärnholm den 6 juni, ska jag vara med? Alltså jag vet inte om jag skulle kunna lära mig ett helt program, jag skulle skämma ut mig men det är ändå ett sug. Jag kanske ska satsa heheheh, jag och Arhamiz in på dressyrbanan och rider ett LC:1 för en dressyrdomare. Shit vad coolt och spännande, aja ska fortsätta tänka på saken, men vad tycker ni? :D Skulle det vara kul att se lilla jag komma in med knoppad man, och snygg på en dressyrtävling?

/Emilia

Dressyrlektionen i Stjärnholm.

Jag fick Sofus igår. Jag blev faktist rätt så taggad eftersom han har humöret jag gillar oftast, pigg och framåt. Han hade tydligen vilat hela helgen och det kändes, hahah. Han var ovanligt pigg igår och han ville helst bara få springa och inte jobba. Men han lossnade i skritten och traven tillslut och blev riktigt fin. I galoppen så ville han helst bara springa iväg, men vissa tillfällen fick jag till det men det blev aldrig en stadig form.

I skritten och traven så gjorde vi så att på ena långsidan skulle vi flytta dom i öppna ungefär hela långsidan, Sofus var grymt duktig på det och det var jätte kul. På andra delen av långsidan skulle man göra en serpentin med tre bågar. Han lossnade riktigt bra och jag kände att han började arbeta, men han ville gärna hålla på massvis med huvudet och skaka. Jag kände att han kräver en väldigt stadig hand, jag kan säga själv att min hand är inte alltid så stadig men jag tränar på det.

Första galopperna körde vi på stora A och C volterna, på öppna delen skulle vi flytta bakdelen. Det gick väl sådär, första galoppen ville han mest dra, men flytta gjorde han iallafall haha. Andra gången gick lite bättre, men jag spänner mig gärna när jag försöker få hästen att gå saktare istället för att sätta mig djupare i sadeln och sakta ner på det sättet, MÅSTE ÖVA BORT DET!! Men sedan så skulle vi galoppera på fyrkantspåret och det gick sådär, han såg sin chans till att få dra, men styrde in han på volter då oftast.

Är faktist rätt så nöjd med lektionen, hoppas jag får honom snart igen!

Här är den fina hästen, bilden lånade jag från Stjärnholms hemsida.

/Emilia

Video från löshoppningen


Slängde bara ihop det, hoppas ni tycker det duger ändå :D
/Emilia

Löshoppning igår

Igår var ju båda vi i stallet hos pållen. Vi släppte han lös på banan och ställde sedan fram ett hinder, först skulle vi bara busa men passet gick över till löshoppning. Han var lite busig och sprang undan ibland eftersom att vi inte hade satt upp några linor utan han kunde ju springa iväg om han ville. Vi fick han över 1,10 meter och gud så lyckliga och stolta vi alla tre blev haha och vi hade världens publik! Emilia filmade men det blev inga bra filmer typ eftersom hon sprang och smackade samtidigt som hon filmade, men hon ska klippa ihop dem och se om hon kan göra det lite bra iallafall. Filmade inte när han hoppade 1,10 eftersom då behövdes det rätt så mycket hjälp haha!

Men video kommer så håll utkiik!

Åker snart ut till hästen

Snart åker jag ut till hästen, tänkte rida ut om inte Agnes skulle med och rida. Det känns som att det var längesen jag red ut och det är så fint väder så jag tänkte passa på!
Är det något speciellt ni vill läsa om? Kommentera då!


Fina Lilleman!

/Ellen

Är såhär slut..

Fyfan, hade kondition och styrka på idrotten idag.. Nämner inget detaljerat men jag dog nästan. Sen är det ju dressyrlektion i Stjärnholm idag och jag lär dö där eftersom mina ben redan är som spaghetti.... Efter Stjärnholm ska jag till Arhamiz, där har vi insläppet och nattfodringen. Jag lär somna direkt när jag kommer hem ikväll men nää juste... Måste ju duscha, kill mee..
Ett klagoinlägg men så är livet ibland, hejdå!
/Emilia


Jag och Wilmer

Happy face!


Man tröttnar ju inte på att titta på honom!

/Ellen

Veckoplanering v.20


Måndag: Dressyrlektion i Stjärnholm.
Arhamiz-Vilodag
Kanske fota Elin och Wilmer
Tisdag: Hästfri
Onsdag: Nero-Rida ut
Arhamiz-Dressyr på fältet eller banan
Kanske fota Elin och Wilmer
Torsdag: LEDIG FRÅN SKOLAN
Kanske fota mig,Arhamiz och Ellen
Fredag: LEDIG FRÅN SKOLAN
Arhamiz-Rida ut
Lördag: Förbereda grejer inför tävlingen
Söndag: Arhamiz-Maskeradhoppning i stallet, 70 cm

/Emilia

Skypar och planerar

Nu sitter vi och skypar och planerar hur vi ska förbereda våran photoshoot och våran nya design. Emilia går ju bara i skolan 3 dagar den här veckan och Ellen går 2 dagar, men när det är fint väder tas nya bilder på oss och Arhamiz och sen fixar vi ny design. Vi båda är rätt så trötta på den vi har nu, den är mörk och tråkig men hoppas ni har tålamod ett tag till. Men iallafall vi skypar och planerar lite, men vi hörs, veckoplanering från Emilia kommer senare!

/Emilia och Ellen

Härlig dag med härliga människor!

Dagen började med att vi åkte till Stjänholm för att titta på hopptävlingen, sen åkte jag vidare till Arhamiz. Helena och Josse kom och bytte sadel, så nu har vi hoppsadel och ska ha den i någon vecka. När vi kom dit så grillade vi korv och jag hade med mig Arhamiz nere vid grillen så att han fick äta gräs, riktigt mysigt!
Agnes red först och det såg jättebra ut, sen så red jag ett tag tills Elin kom med Wilmer så red vi ut tillsammans. När vi hade ridit en bit frågade hon om jag ville byta häst och jag kunde ju inte säga nej! Wilmer är en frieserhingst och jag har alltid velat rida en frieser så varför inte ta chansen? Sen när vi kom tillbaka till stallet så fick jag prova spansk skritt och det var skit coolt!

Vill ni se fler bilder?

/Ellen

Ny film, vad tycks?


/Emilia

Gårdagens ridpass

Red barbacka på banan. Det gick bra! Han lyssnade bra och var rätt så mjuk igår, speciellt i vänster lossnade han fort. Jag jobbade mycket att han skulle flytta sig för skänkeln och sen få med sig bakbenen. Det gick rätt så bra, fick till en rätt så bra galopp ibland faktiskt!

Sen blev det lite lek i regnet, lite snabb galopp och så men man måste få busa ibland, åh älskar ponnyn så mycket!


Förlåt allihopa!

Vädret har sugit i helgen, därför har vi inte tagit några nya bilder och heller inte gjort någon ny design. Men iallafall, vi sov igår fredag-lördag och idag var det marknad, skit kul! Vi sover idag också, så vi ska se om vi uppdaterar bättre sen. Emilia skriver om dagens ridpass senare så håll utkik, kram! :)
/Emilia och Ellen

Hoppningen idag

Tyvärr så blev det inget fotande eller filmande idag eftersom att vi hoppade i spöregn. Hoppade en kombination på 4-5 galoppsprång med ett räcke och en oxer, sen hade vi en grind snett igenom. Arhamiz var framåt och tyckte det var kul, han gillar däremot inte att hoppa kombination om hindret bakom är högt. Det blev några stopp men han hoppade det en gång.

Sen fick Elin hoppa upp på honom. Han märkte direkt att hon var säker och krävde saker, han hoppade oxern på 80 cm utan problem när hon hoppade på böjt spår men såfort det blev kombination så stannade han. Vi ska träna på låga höjder och sen höja när han börjar tycka det känns okej.

Fick sen sitta upp på Fresa och hon var riktigt speciell. Man måste göra allting rätt, hon är verkligen känslig. Jag förstår precis vad Ellen menar med att hon är svår. Det var allra första gången jag satt på henne, så jag var lite nervös men det försvann sen. Började att hoppa lite lågt sen höjde Elin oxern till en meter men det kändes inte som 1 meter, hon var som en gud att hoppa verkligen!! Så rolig sånt självförtroende och vilken framåtbjudning, härligt! Hoppar och rider henne gärna flera gånger.
/Emilia


Dagens hopp-pass

Hoppade kombination då jag kände att jag själv behövde träna på det. Det gick jättebra och Fresa var hur pigg och glad som helst. Hon attackerar hindrena eller vad man ska säga, det går alltså riktigt fort ibland, men det är kul att hon tycker att det är kul!
Sen så utan att jag märkte det så hade Elin höjt till en meter, en meter! Så nu hade jag hoppat höjdrekord för min del på bästa racerhästen, det var verkligen skitkul!


Elin och Fresa!

/Ellen

Hoppning

Idag står det hoppning på schemat. Som ni läste innan ska Ellen hoppa Fresa, och jag ska alltså hoppa Arhamiz. Kommer bli super kul! Men det blir efter mitt förbannade utvecklingssamtal som är kvart över fyra... Aja ni får ha det så bra! Hejdå :)
/Emilia


Godnatt världen!

Nu ska jag gå och lägga mig för det är så tråkigt att sitta vid datan när typ ingen annan är inloggad.
Imorgon ska jag ut till stallet och rida Fresa, det var verkligen jättelängesen så det ska bli skitkul! Vi ska ta några skutt och vi så se om det blir bilder eller något, vet inte om någon skulle fota, men det märker vi!
Godnatt!

Jag och världens finaste lilla tjej. ♥

/Ellen

Någon som vill bli fotad?

Någon som vill bli fotat med sin häst? Jag är sjukt sugen på att fota någon som rider, så om ni har hästen i Nyköping/Oxelösund säg till! Och ja, jag vill känna dig, haha.


Arhamiz och hans förra ägare!

/Ellen

Världens underbaraste lilla ponny!

Red dressyr på banan idag och han var hur fin som helst! Tränade mycket skänkelvikningar då jag har ganska svårt med att hitta dem knapparna på honom och även det gick super. Han flyttade jättebra och blev inte seg som han brukar bli. Sen så hade han bra framåt bjudning genom hela passet, det brukar han inte ha när man rider på banan. Tränade även på att göra lugna galoppfattningar och att han inte skulle rusa iväg och det gick också jättebra, han behöll formen och arbetade bra med bakbenen. Han har verkligen blivit en helt annan häst nu!
Jag är jättenöjd över min lilla ponnyplutt.


/Ellen

Dagens ridpass på Nero


Dagens ridpass på Nero ändras lite i planerna nu, det blåser och regnar. Jag själv tycker inte om att rida ut då, det blir inte samma känsla och sen är Nero så himla spänd när det blåser. Så jag rider nog ett dressyrpass på banan istället. Tråkigt men så lär det nog bli om inte himlen spricker upp och det blir sol så jag blir sugen på att rida ut. Men kram på er så hörs vi!
2 dagar kvar sen kommer vi påbörja den nya snygga designen.
/Emilia

Om jag bara hade pengar...

...så skulle jag köpa upp hela hööks! Arhamiz skulle vara så himla snygg i det här tränset och jag är helt kär i den bruna JH grimman. Nej, snart ska jag nog få ett presentkort v hööks också eftersom att mina stövlar gick sönder, hoppas bara att det är mycket pengar på det, för då ska det shoppas!


Med det här inlägget så säger jag godnatt!

/Ellen

Ponnyn gillar detta!


Bästa hesten älskar att hoppa i skogen! Då går det undan, knappt man kan hålla honom. Här lyckades jag hålla han lugn iallafall hahah :D
/Emilia

Ändrade planer i ridpasset.

Hade ju tänkt mig att rida ett hårt dressyrpass på banan idag, men det blev ändrade planer. Mamma hade tänkt sig gå en promenad så jag hänkade på med Arhamiz, så det blev uteritt istället. Jag flyttade han lite i sidorna och gjorde lite framdelsvändningar, så lite dressyr på vägen blev det också. Vi red krikenrundan och han tyckte det var jätte kul! Var lite små hinder på vägen så vi hoppade dom och hej vad det gick, han älskar verkligen att hoppa utanför banan. Han var super duktig och vi hade det riktigt mysigt, var ute i ca 1 ½ timme på våran lilla promenad i det fina vädret. Alla tre stor trivdes, blev en lång avskrittning hem sen mysigt!
/Emilia

Bilder från idag

Jag är helt värdelös att ta kort i ridhus, därav den dåliga kvaliten och överredigeringen!


/Ellen

Nytt träns!

Nytt begagnat träns inhandlat, behövs bara putsas lite så kommer det bli super snyggt!
/Emilia


Stjärnholm idag igen

Snart åker jag till Stjärnholm, men idag ska jag inte rida utan jag ska fota Elin. Sen så ska jag även köpa ett schabrak av en tjej i hennes grupp, jag tar kort på det sen när jag kommer hem så att ni får se det!


/Ellen

Planerar dagens ridpass

Idag har jag Arhamiz, hade tänkt mig att köra lite dressyr på banan. Ska jobba mycket på ställningen, att han spårar osv. Ska se om mamma kan filma lite med mobilen så lägger jag upp film senare ikväll kanske. Aja hejdå, nu måste jag vara med på lektionen! ;)
/Emilia


Hopplektion på Stjärnholm

Idag var det hopplektion på Stjärnholm, jag fick Sally. Jag kommer inte ihåg att jag har ridit henne förut så jag var jättenervös, men det är tur att hon är så snäll. Det gick i alla fall bättre än jag trodde det skulle gå. Hon är ganska kraftig så jag tänkte att hon skulle vara seg och hoppa klumpigt, men det var helt tvärt om. Hon var jättepigg och glad och hoppade hur mjukt och fint som helst. Jag vet inte vad jag ska skriva mer, så ni får bilder som Elin har fotat!


Favoritbilden! Visst är hon så himla fin?

/Ellen

Tillfällig design!

Den designen vi har nu är bara tillfällig. Vi ska träffas i helgen, ta nya bilder och trixa ihop en ny design. En mycket snyggare och finare, så ni får vänta en stund till innan en snygg design ploppar upp. Denna slängde vi bara ihop idag. Tjarrå!
Update: Följ våran blogg på Bloglovin


Våran finaste ponny ♥

/Ellen och Emilia

Dagens hopplektion

Fick min finaste Majsan idag. Hon är inte den roligaste att hoppa, då hon är väldigt tung och rätt så seg, men lyckades få fram henne lite iallafall. Det gick helt okej, kom in fel en gång så det blev lite konstiga hopp. Annars så vart det rätt så lyckat! Red henne i dressyren förra måndagen också, så jag hade ju känn på min fina tös. Men Elin var iallafall med och fotade, jag tänkte ingenting på någon form utan bara att få fram henne och som jag sa så är hon väldigt tung när man hoppar henne. Så bilderna är inte helt okej att lägga ut, men jaja här har ni några!

Sista bilden blev bästa hoppet, men självklart ska ridläraren stå ivägen hahah. Aja kram och godnatt på er, jag har en lång skoldag framför mig imorgon..
/Emilia

RSS 2.0